Samen beter onderwijs mogelijk maken!

Oplossing VanDijk bij verlate levering leermiddelen

VanDijk zal digitale leermiddelen ter beschikking stellen in die gevallen waarbij de levering van fysieke leermiddelen achterblijft. De krapte op de arbeidsmarkt en papiertekort hebben in een aantal gevallen geleid tot te verlate leveringen van de leermiddelenpakketten.

Vooral als gevolg van krapte op de arbeidsmarkt – waar 30% minder uitzendkrachten beschikbaar zijn, is VanDijk er niet in geslaagd alle 550.000 pakketten op tijd te bezorgen. Helaas is 1 à 2% van de orders, waaronder de te late bestellingen, niet voor aanvang schooljaar bezorgd.

VanDijk betreurt ten zeerste dat een aantal leerlingen het schooljaar zonder de fysieke leermiddelen start. Net nu de scholen weer volledig opengaan, hadden wij ook de docenten en de leerlingen het gegund om een zorgeloze start te hebben.

Onze focus ligt nu bij het zo spoedig mogelijk leveren van alle hoofdpakketten aan scholen en leerlingen. De boeken die nu nog niet beschikbaar zijn, worden zo snel mogelijk nageleverd. De scholen informeren wij wekelijks en bieden onze hulp aan bij hun communicatie richting ouders en leerlingen. Ook zijn wij in gesprek met de VO-Raad om ook via hen de scholen goed te blijven informeren.

In samenwerking met een aantal uitgeverijen kunnen wij vanaf maandag 6 september de inhoud van de nog te leveren fysieke boeken, digitaal beschikbaar stellen. Docenten en leerlingen kunnen met deze oplossing in afwachting van de boeken, die snel daarna zullen volgen, toch starten met de lessen.

De laatste berichten

De vernieuwde Catalogus is nu voor iedereen beschikbaar via MijnVanDijk!

Artikel

Wisselkracht motiveert onderwijspersoneel

Artikel

Duurzaamheid en hergebruik van leermiddelen

Artikel

Overige berichten

Samen beter onderwijs mogelijk maken!