Samen beter onderwijs mogelijk maken!

Onderwijsadvies

Het VanDijk Onderwijsadvies Team

Het VanDijk Onderwijsadvies Team helpt scholen met deskundig en onafhankelijk advies, om weloverwogen en duurzame keuzes van leermiddelen mogelijk te maken. Keuzes passend bij hun onderwijsvisie, binnen de budgettaire grenzen en met behoud van flexibiliteit. Onze expertise helpt scholen om hun leermiddelenbudget optimaal te benutten.

Met het geven van uitgeversonafhankelijke maatwerkadviezen helpen we scholen in het ontwikkelen van hun leermiddelenbeleid, leermiddelenplan en de uitvoering hiervan. Zo weet de school zeker dat passende leermiddelen door docenten en leerlingen volwaardig ingezet en gebruikt zullen worden, wat leidt tot de beoogde onderwijsresultaten.

Even voorstellen

Syren Dingeldein
Onderwijsadvies
“Het onderwijs zo vormgeven, dat elke leerling de kans krijgt om een “aha-erlebnis” (oh, zit dat zo?!)-moment te hebben. Een mooie uitdaging, waar ik met plezier een bijdrage aan wil leveren.”
Rachel Snijder
Onderwijsadvies
“Onderwijs stimuleert de reis van verwondering naar groei en ontplooiing, een behoefte van ieder mens, leerling én professional!”
Philip Oldenbeuving
Onderwijsadvies
“De toekomst van de wereld, zit vandaag in het klaslokaal (Ivan Welton Fitzwater). Het is fantastisch bij te mogen dragen, dat dit een succesvolle toekomst wordt!”
Maarten Vonk Noordegraaf
Onderwijsadvies
“Leren jezelf te zijn en hierdoor met vertrouwen de maatschappij instappen, de prachtige opdracht van het onderwijs waar ik met passie een bijdrage aan lever!”
Frederik Bruinewoud
Onderwijsadvies
“Onderwijs is een sleutel tot groei, een brug naar kansen en een fundament van vooruitgang. Daar draag ik graag aan bij.”
Emma Paul
Onderwijsadvies
“Onderwijs voorzien van de leermiddelen die het leren succesvol maken en die naadloos aansluiten bij de manier waarop een school het leren wil vormgeven.”

Hoe werken wij

U houdt regie op kosten, vorm en inzet van leermiddelen passend bij uw onderwijs, docenten en leerlingen, en laat deze aansluiten op uw onderwijsambitie.

Wij begeleiden

Rekening houdend met uw visie en strategisch beleid analyseren we grondig uw school en onderwijssysteem.

Gedragen leermiddelenbeleid

Met onze workshops toetsen we samen met alle betrokken besluitvormers en gebruikers, de eisen en voorkeuren voor de meest geschikte vorm, inhoud en samenstelling van leermiddelen, die aansluiten bij de visie en doelstellingen van de school. Op basis hiervan stellen we heldere richtlijnen en criteria vast voor de selectie van leermiddelen.

Leermiddelenadvies

Naast onderwijskundige kaders en criteria krijgt u inzicht in de leermiddelenmarkt zodat u uitgevers (methodes) met kritische vragen kunt benaderen. De keuze voor het best passende leermiddel kan gemaakt worden en u realiseert de kwaliteit van het onderwijs.

Wij inspireren & analyseren

Inspiratiesessie leermiddelen

We inspireren u over leermiddelen in de breedste zin van het woord: “alles” wat docent en leerling in kunnen zetten voor leren en lesgeven. Op basis van trends in de leermiddelenmarkt, achtergronden van leermiddelenkeuzes en -inzet binnen scholen en nog veel meer.

Leermiddelenlijst en -analyse

We analyseren uw leermiddelenlijst en u krijgt o.a. inzicht in de ontwikkeling van de kosten en de activatiegraad van uw (digitale) leermiddelen. Dit inzicht geeft u handvatten om sturing te geven aan uw optimale leermiddelenmix binnen budget. 

Wij trainen

LMC & Learn

De training LMC & Learn biedt u grip en regie op de leermiddelenlijst. De leermiddelencoördinator (LMC) is een belangrijke spin in het web rondom de organisatie van leermiddelen. Samen met anderen heeft de LMC het doel om de juiste leermiddelen op de juiste plaats en tijd bij docenten en leerlingen te hebben, zodat onderwijs gerealiseerd wordt.

Met deze training:
krijgt u inzicht in de gehele markt rondom leermiddelen;
deelt u ervaringen en tips met collega-leermiddelencoördinatoren uit het land;
bouwt u een eigen plan van aanpak;
gaat u vol vertrouwen aan de slag in uw rol als leermiddelencoördinator.
LMC & Start

De leermiddelencoördinator (LMC) heeft in de school een centrale rol rondom het bestellen van leermiddelen. Doel is het vlekkeloos laten verlopen van het bestelproces. Daarvoor is een krachtige en goed geïnformeerde LMC van cruciaal.

Met deze training:
weet u hoe de planning van het leermiddelenseizoen verloopt en wat de deadlines zijn;
weet u welke applicaties deze planning kunnen ondersteunen. Denk onder meer aan: Leermiddelenlijst, Catalogus en uw Persoonlijke schoolomgeving (PSO);
kunt u de vakgroepen tijdig en volledig informeren over de vervanging van leermiddelen;
kunt u vragen en problemen inventariseren rondom de Leermiddelenlijst (LML) oppakken en oplossen;
kunt u door het personaliseren van het Handboek Leermiddelen zorgdragen voor overdracht naar een eventuele opvolger of mede LMC.
Ervaringen met ons onderwijsadviesteam

Wilt u meer weten over onze activiteiten?

Neem contact met ons op via het contactformulier of door ons te mailen, we staan graag voor u klaar!

Bel mij terug

  Maak kennis met VanDijk

  Over ons

  Met ruim 85 jaar ervaring en 150 betrokken vaste medewerkers, leveren wij elk jaar meer dan 7 miljoen studieboeken, 2,8 miljoen digitale licenties, studie­materialen en diensten aan het voortgezet onderwijs.

  Onderwijsadvies

  Het VanDijk Onderwijsadvies Team helpt graag scholen met deskundig en onafhankelijk advies over de keuze en inzet van leermiddelen. Passend bij uw onderwijskundige visie en met behoud van flexibiliteit.

  Dienstverlening

  Dankzij de digitale leermiddelen en het hergebruik van folio leermiddelen, is het makkelijker dan ooit om maximaal flexibel in te spelen op veranderingen: switchen en maatwerk.

  Ik wil graag meer weten over ...

   Ik wil graag meer weten over ...

    Ik wil graag meer weten over ...

     Samen beter onderwijs mogelijk maken!