Samen beter onderwijs mogelijk maken!

Dienstverlening

per jaarfase

Met onze dienstverlening adviseren en ondersteunen wij scholen tijdens de jaarfasen gedurende de jaarcyclus. We bieden zowel persoonlijke begeleiding als tools, zodat de scholen weloverwogen keuzes kunnen maken en meer tijd overhouden om met het onderwijs bezig te zijn.

Leermiddelen-orientatie

Oplossingen & Tools

VanDijk Catalogus online
VanDijk Onderwijsadvies Team
Oriënteren

Dienstverlening

Een docent heeft onder meer de verantwoordelijkheid om periodiek te overwegen of een nieuwe of andere lesmethode nodig is. Past de huidige methode nog bij de visie van de school of van de docent? Oriënteren kan online via de VanDijk Catalogus én persoonlijk met de adviseurs van het VanDijk Onderwijsadvies Team.

Ontdek het nieuwste aanbod van ruim 300 Nederlandse uitgevers voor het voortgezet onderwijs met de VanDijk Catalogus. Hier vindt u overzichtelijke informatie over leermiddelen en methodes, waardoor u gemakkelijk kunt oriënteren op alternatieve opties voor uw vak.

De adviseurs van het Onderwijsadvies Team helpen docenten eenvoudig en uitgebreid met oriënteren en keuzes maken. We overwegen kosten, inhoud, schoolvisie en onderwijskundige kenmerken van beschikbare lesmethodes van alle uitgevers.

Leermiddelen-selecteren

Oplossingen & Tools

VanDijk LML Next
Persoonlijke Schoolomgeving (PSO)
Selecteren

Dienstverlening

Bij VanDijk regelt u jaarlijks uw complete leermiddelenmix voor de school, docenten en leerlingen. Met onze Leermiddelenlijsttool LML Next kunt u snel en eenvoudig lesmethoden en leermiddelen selecteren om uw leermiddelenlijsten samen te stellen.

Uw relatiebeheerder volgt en bewaakt in de Leermiddelenlijsttool de voortgang van de leermiddelenkeuze(s) en ondersteunt uw leermiddelencoördinator met informatie en advies.

U bespaart hiermee kosten en tijd, zodat u nóg meer kan focussen op het geven van onderwijs.

LML Next betekent voor u

Een handige en complete online omgeving voor het vaststellen van de leermiddelenlijst
Leermiddelen bestellen binnen het vastgestelde budget
Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar
De leerlingen kunnen eenvoudig online hun leermiddelenpakket bestellen
Leermiddelen-bestellen

Oplossingen & Tools

Beveiligd bestellen/LAS-koppeling
VanDijk LML+ (bestelapplicatie voor leerlingen)
LML Next
Persoonlijke Schoolomgeving (PSO)
MijnVanDijk online platform voor leerlingen
Bestellen

Dienstverlening

Bij VanDijk kunt u eenvoudig alle (digitale) leermiddelen bestellen met gebruiksvriendelijke applicaties. Bestellen kan op verschillende manieren en voor alle typen leermiddelenfonds: Extern Leermiddelenfonds (ELF), Gefaciliteerd leermiddelenfonds (GLF), Intern Leermiddelenfonds (ILF). Nabestellen kan rechtstreeks via de Persoonlijke Schoolomgeving (PSO).

School bestelt via de Persoolijke Schoolomgeving gekoppeld aan LML Next of via Beveiligd bestellen (LAS-koppeling met LML Next)
Leerling bestelt het boekenpakket via de webapplicatie LML+
Leermiddelen-ontvangen

Oplossingen & Tools

Persoonlijke Schoolomgeving (PSO)
MijnVanDijk online platform voor leerlingen
Digitale Boekenplank
Folio en digitale distributie
Ontvangen/Leveren

Dienstverlening

Het correct ontvangen van de leermiddelen via fijndistributie of bulk naar wens gesorteerd, en/of de plaatsing van digitale licenties in de Elektronische Leeromgeving (ELO) op leerlingniveau of per school bulk geleverd. Met inzicht in de status van al deze bestellingen, leveringen en plaatsingen via de Persoonlijke Schoolomgeving (PSO).

Bij niet tijdig beschikbare leermiddelen bieden wij uw scholen goede alternatieven, zodat het onderwijs zo min mogelijk hinder hiervan ondervindt. Op onze Digitale Boekenplank plaatsen we het startmateriaal van de ontbrekende titels voor elke leerling klaar.

Leermiddelen-gebruiken

Oplossingen & Tools

Persoonlijke Schoolomgeving (PSO)
Inzicht in de ontwikkeling van de kosten van de leerlingen op de lijsten van uw school
School Intelligence, Analysetool en Managementrapportages
Klantenservice voor leerlingen en ouders/verzorgers
VanDijk Klantteams
Gebruiken

Dienstverlening

School Intelligence en Managementinformatie bieden inzicht in het gebruik van uw leermiddelen. Denk hierbij aan kostensimulaties, prognoses en managementrapportages. Deze inzichten helpen bij het maken van weloverwogen keuzes die passen bij de onderwijsvisie en het leermiddelenbeleid van uw school. Ook is het mogelijk om uw leermiddelkeuzes te vergelijken met andere scholen in Nederland.

School Intelligence biedt inzicht in leermiddeltrends en aanbestedingen, digitaal en uw LML-samenstelling. Op school-, klas- en vakniveau wordt het aandeel van uitgevers in de gekozen leermiddelen inzichtelijk, zoals ook hun positie met hun methoden, abonnementen en LiFo binnen uw school.

Voor managementinformatie hebben schoolbesturen en elke afzonderlijke school toegang tot het online platform MijnVanDijk. Dit platform biedt via dashboards helder inzicht in onze dienstverleningsprocessen zoals: bestellen, leveren, licentiegebruik, facturering en inleveren. Tevens geeft het inzicht in de status van vragen, klachten en storingen, en onze afhandeling van de contacten met medewerkers, leerlingen en ouder(s)/verzorger(s).

Dit betekent voor u

Eenvoudig (trend)analyses maken op school-, klas- of vakniveau en gebruikte methodes
Inzicht in de ontwikkeling van de kosten van de leerlingen op de lijsten van uw school
Aandeel uitgevers in de samenstelling van de LML bij u op school
Benchmark
Deskundige ondersteuning
Leermiddelen-inleveren

Oplossingen & Tools

Persoonlijke Schoolomgeving (PSO)
MijnVanDijk voor leerlingen
Inleveren

Dienstverlening

Het plannen, organiseren en innemen van de boeken is een jaarlijks onderdeel van onze dienstverlening. We komen aan het eind van ieder schooljaar met ons VanDijk Inleverteam naar uw schoollocaties toe en ontzorgen uw medewerkers bij de inname van de huurboeken. Met goede communicatie en afspraken zorgen we samen met de scholen, voor een fijne samenwerking en dat dit proces snel, efficiënt en foutloos verloopt.

Bent u geïnspireerd geraakt en wilt u aanvullende informatie?

Neem gerust contact met ons op. Vul het contactformulier in zodat wij u kunnen bellen of stuur ons een e-mail. Wij staan graag voor u klaar

Bel mij terug

  Maak kennis met VanDijk

  Over ons

  Met ruim 85 jaar ervaring en 150 betrokken vaste medewerkers, leveren wij elk jaar meer dan 7 miljoen studieboeken, 2,8 miljoen digitale licenties, studie­materialen en diensten aan het voortgezet onderwijs.

  Onderwijsadvies

  Het VanDijk Onderwijsadvies Team helpt graag scholen met deskundig en onafhankelijk advies over de keuze en inzet van leermiddelen. Passend bij uw onderwijskundige visie en met behoud van flexibiliteit.

  Dienstverlening

  Dankzij de digitale leermiddelen en het hergebruik van folio leermiddelen, is het makkelijker dan ooit om maximaal flexibel in te spelen op veranderingen: switchen en maatwerk.

  Samen beter onderwijs mogelijk maken!