Samen beter onderwijs mogelijk maken!

Wie is VanDijk

Uw onafhankelijke educatieve dienstverlener in het voortgezet onderwijs

Met passie voor het onderwijs helpen wij scholen weloverwogen keuzes te maken met betrekking tot het leerproces, de leeromgeving en de (digitale) leermiddelen. Samen zorgen we ervoor dat docenten en leerlingen zo optimaal mogelijk hun talenten verder kunnen ontwikkelen en hun potentieel maximaal kunnen benutten. We blijven voortdurend vernieuwen, zodat we een duurzame en positieve impact blijven hebben op mens en milieu.

Missie

Waar staan we voor?

VanDijk gelooft dat het inzetten van talent en het benutten van potentieel gelukkiger maakt en dat beter en duurzamer onderwijs ieders talent en potentieel maximaal stimuleert. Nu en in de toekomst.

Samen beter onderwijs mogelijk maken!

Visie

Waar gaan we voor?

We zijn de grootste onafhankelijke educatieve dienstverlener in Nederland die scholen en docenten in het voortgezet onderwijs adviseert over leerproces, leermiddelenkeuzes en de inrichting van de leeromgeving. Ook faciliteren we hen met diensten, workshops en (digitale) leermiddelen. Met ons uitgebreide en gevarieerde aanbod aan leermiddelen bieden we scholen en docenten meer keuzevrijheid en flexibiliteit bij het inzetten daarvan. Daarnaast assisteren we bij het coördineren van de processen in de keten. Dit alles doen we met aandacht voor mens en milieu.

Hoe

Wat doen we ervoor?

Optimalisatie en nieuwe ontwikkelingen zijn alleen waardevol als ze aansluiten bij de behoeften en wensen van scholen, de veranderingen in de markt en als ze bijdragen aan beter onderwijs. Onze toegevoegde waarde creëren we door een nauwe samenwerking met scholen en partners in de onderwijsketen. Vervolgens vertalen we de waarde in onze kerndiensten waarbij transparantie, kostenbeheersing, keuzevrijheid & flexibiliteit, simplificatie, (lever)zekerheid en duurzaamheid (herwaardering van hergebruik & verduurzamen) centraal staan.

Kerndiensten

VanDijk ontwikkelt, verbetert en levert ieder jaar haar klantgerichte kerndiensten en helpt regie te voeren over de educatieve keten.

Met ruim 85 jaar ervaring en circa 150 betrokken vaste medewerkers, levert VanDijk elk jaar meer dan 7 miljoen studieboeken, 2,8 miljoen digitale licenties, studiematerialen en diensten aan scholen en leerlingen van het voortgezet onderwijs. In het hoogseizoen komen nog eens 1.500 studenten en tijdelijke krachten bij VanDijk hun vakantiewerk doen. Een echte zomerse topdrukte! VanDijk levert aan ongeveer 500.000 leerlingen. De kans is groot dat VanDijk ook voor jouw schoolboeken heeft gezorgd.

VanDijk adviseert en faciliteert scholen, docenten en leerlingen bij het optimaliseren van het leermiddelen- en leerproces.

VanDijk in getallen

Samen beter onderwijs mogelijk maken!