Samen beter onderwijs mogelijk maken!

Lesgeven vanuit huis is dé oplossing in Corona-crisis

De Corona-crisis zorgt voor een verdere inperking van fysiek onderwijs. De gevolgen voor scholen, studenten, leerlingen en ouders zijn groot. Lesgeven op afstand is het alternatief. Om scholen en docenten goed voor te bereiden op deze manier van onderwijs biedt VanDijk, met Academy4Learning, gratis webinars en ondersteuning aan.

Scholen kunnen ongeacht het systeem waar de school mee werkt zoals G-suite en Microsoft Office 365 meedoen. Het eerste webinar op 16 maart is voor schoolleiders en gaat over hoe je lesgeven op afstand organiseert. Want hoe werkt dat nu eigenlijk als de leerling thuis de les van de docent volgt via je beeldscherm? Welke afspraken zijn nodig en wat moet er thuis geregeld worden?

Het tweede webinar op 18 maart is voor de docenten. Een praktische training over hoe de docent lesgeeft via een beeldscherm en 30 leerlingen die ingelogd zijn. Hoe werkt het als een leerling een vraag stelt, steekt hij zijn vinger op of meldt hij zich via de chat? Hoe zorg je dat ze überhaupt inloggen?

Scholen hoeven niets nieuws aan te schaffen, docenten kunnen hier al kosteloos gebruik van maken. VanDijk wil zoveel mogelijk scholen en docenten helpen bij deze alternatieve manier van lesgeven. Vanaf vandaag kunnen schoolleiders en docenten zich inschrijven via www.academy4learning.nl/gratis-webinar-lesgeven-op-afstand

Over VanDijk en Academy4Learning
De merken VanDijk, Studers, Studystore, Studieshop en Academy4Learning zijn onderdeel van The Learning Network (TLN), de grootste onafhankelijke educatieve dienstverlener van Nederland. TLN biedt educatieve diensten, boeken en digitaal lesmateriaal aan leerlingen, studenten en docenten van het voortgezet, beroeps- en wetenschappelijk onderwijs. TLN gelooft in maatwerk voor iedereen die wil onderwijzen of leren. Daarom faciliteren de merken het complete aanbod aan kwalitatieve en betaalbare leermiddelen. Als kennisdrager met ruim tachtig jaar ervaring biedt TLN het onderwijs dé oplossing in de afstemming tussen vraag en aanbod.

De laatste berichten

De vernieuwde Catalogus is nu voor iedereen beschikbaar via MijnVanDijk!

Artikel

Wisselkracht motiveert onderwijspersoneel

Artikel

Duurzaamheid en hergebruik van leermiddelen

Artikel

Overige berichten

Samen beter onderwijs mogelijk maken!