Samen beter onderwijs mogelijk maken!

Nieuw VanDijk Collectief Magazijn voorziet in grote behoefte

“Voordelig en duurzaam hergebruik”

Het nieuw te ontwikkelen VanDijk Collectief Magazijn voor gebruikte boeken biedt scholen volgens propositiemanager Stephanie Roeffen veel voordelen. “Dit nieuwe magazijn is een extra dienstverlening van ons, waarin zij kunnen participeren. Financieel aantrekkelijk én een duurzame oplossing voor de scholen. Natuurlijk blijven wij alle op de markt beschikbare nieuwe leermiddelen – zoals altijd – gewoon aanbieden.

De aantrekkelijkheid van het Collectief Magazijn zit hem voor de scholen vooral in het uitwisselen van een gezamenlijke voorraad. “Als zij hun boeken samen hergebruiken, is dat goedkoper dan aanschaf van nieuwe boeken. Scholen die hun boeken – of een deel daarvan – niet meer nodig hebben, kunnen die overdragen aan het Collectief Magazijn. Daarvoor ontvangen zij een financiële vergoeding. Scholen die deze boeken vanwege een leerlingengroei juist wél nodig hebben, kunnen die dan hergebruiken.

 

Ontzorgen
Een ander interessant voordeel is, dat scholen schade en verlies van boeken kunnen afkopen. “Dat scheelt hen veel rompslomp met schadegevallen, die voorheen aan leerlingen en ouders werden doorberekend. Hierin zijn wij juist gespecialiseerd en door dit van de scholen over te nemen ontzorgen wij hen op dit vlak. Ze hebben dan helemaal geen omkijken meer naar hun voorraadbeheer. Dat doen wij voor hen!

 

Duurzaam
Juist in een tijd met toenemende aandacht voor het milieu is een gezamenlijke boekenvoorraad een duurzame keuze. Stephanie: “Dan hoeven scholen niet jaarlijks nieuwe boeken aan te schaffen, wat hun voorraadbeheer veel efficiënter maakt. Dat voorkomt onnodige nieuwe productie en transport van boeken – inclusief verbruik van grondstoffen – en CO2-uitstoot.

Boeken uit het Collectief Magazijn zijn nog prima te gebruiken. “We stellen samen met de scholen kwaliteitsnormen op en controleren alle boeken jaarlijks bij inname. Is een school tóch ontevreden over de staat van een boek? Dan leveren wij kosteloos een ander exemplaar. Boeken die niet aan de eisen voldoen, krijgen een duurzame bestemming, bijvoorbeeld via recycling of hergebruik op andere plaatsen.

 

Voorraadbeheer
Om het Collectief Magazijn inzichtelijk te maken, biedt VanDijk contactpersonen op scholen aantrekkelijke tools voor hun voorraadbeheer. “In ons dashboard tonen wij het totaal aantal voorradige boeken per titel. Zo zien zij in één oogopslag welke boeken zij zelf gebruiken en welke boeken beschikbaar zijn in het huidige of volgende schooljaar.

 

Methodes
Stephanie wil tenslotte graag benadrukken dat – hoewel we praten over tweedehands boeken – scholen uit allerlei methodes kunnen kiezen. “Ze kunnen die gewoon uitproberen en onbeperkt wisselen. Zelfs als leermiddelen bij uitgevers zijn uitverkocht, kunnen ze – zolang de voorraad strekt – een beroep doen op ons Collectief Magazijn.

 

Meedenken
Het Collectief Magazijn is volop in ontwikkeling en om het te optimaliseren, doet Stephanie graag een oproep voor tips en ideeën: “Scholen die enthousiast zijn en willen meedenken over de verdere verbetering van ons nieuwe concept, zijn van harte welkom!

 

Interesse?

Neem contact op met de propositiemanager, stuur een e-mail naar Stephanie Roeffen.

De laatste berichten

De vernieuwde Catalogus is nu voor iedereen beschikbaar via MijnVanDijk!

Artikel

Wisselkracht motiveert onderwijspersoneel

Artikel

Duurzaamheid en hergebruik van leermiddelen

Artikel

Overige berichten

Samen beter onderwijs mogelijk maken!